En del bryr sig inte alls om sitt hår särskilt mycket, utan bara går till frisören och klipper sig när det behövs. Andra går till och med så långt att de rakar av allt hår för att få en viss stil eller helt enkelt bli av med det som de anser vara ett problem. Det finns dock de som är mycket noga med sitt hår, och här handlar det om att veta allt för att ta hand om det på bästa sätt. Vad är då no poo? Du kanske inte ens kan förknippa detta med hår.

Tvätta håret med no poo metoden

No poo är ett sätt att tvätta sitt hår utan vanligt schampo. no pooHär har det framkommit att vanliga schampon som du köper oftast innehåller silikoner och mineraler som påverkar ditt hår negativt, och därför går många över till no poo-metoden. Egentligen, som du säkert redan har förstått, är no poo en förkortning för ”no shampoo”.

När du vill börja med denna typ av hårvård är det viktiga ditt val av ett schampo inte innehåller SLS, som är ett starkt ämne för håret. Schampot ska heller inte innehålla silikoner eller mineraler då dessa ämnen är skadlig och uttorkande för håret. Även ingredienser så som alkohol bör undvikas.

Ett annat alternativ är att använda bikarbonat, men då kan det dröja lite längre och krävas flera tvättar innan ditt hår blir fritt från beläggningarna från ditt vanliga schampo. När du vill prova no poo kommer du att finna mindre reseförpackningar på olika apotek. Ett exempel på det är Apolivas schampo. När du väl märker hur bra resultat denna enkla förändring med hjälp av no poo metoden ger kommer du säkert att vilja köpa de större flaskorna med detta välgörande schampo. Detta var ett exempel på en hårbehandling som du kan utföra i hemmet.