frisörutbildning

Frisörutbildning

frisörutbildningNär det är yrket frisör som ligger dig närmst om hjärtat när det kommer till ett yrkesval i livet kommer du att behöva gå en frisörutbildning. Här finns det en rad olika utbildningar att välja mellan. Det kommer dock vara så att du förmodligen vill ha den bästa tänkbara frisörutbildning som du kan få, för att bli den toppfrisör som är ditt mål. I det fallet är valen ganska enkla. Här finns det två olika mycket populära platser där du kan få en professionell frisörutbildning av några av Sveriges mest ansedda frisörer. Dessa är Svenska Frisörskolan i Stockholm och via Björn Axén utbildningar, vilka också de är förlagda till huvudstaden.

Vad innehåller en frisörutbildning?

När du väljer att gå en utbildning till frisör kommer denna oftast att baseras på gymnasiekompetens, men att ha detta för att bli frisör är inget krav. En frisörutbildning varar oftast två terminer, och efter detta följer 3000 timmar som praktikant på en salong för att få dina gesällbrev och licens. Har du inte gymnasiekompetens kommer din tid som praktikant att utökas med 500 timmar. Under denna tid efter din frisörutbildning får du givetvis lön för ditt arbete enligt gällande avtal mellan fack och arbetsgivarorganisation.

När du väljer att gå en frisörutbildning kan detta vara ett val som du gör för att du har hoppat av gymnasiet eller för att du helt enkelt inte kom in på de linjer som du sökte till. Det viktiga är dock att du är medveten om att du kommer att jobba med alla typer av personer och handskas med alla typer av hår utan problem. För en del kan detta vara ett problem, medan det för andra blir ett perfekt val. Är du den som verkligen är kreativ och intresserad av hår kan detta val bli ett av de bästa som du har gjort i ditt liv.